Lempeä lehtipersilja sopii mainiosti gnocchien viimeistelijäksi nopeaan arkiruokaan. Jännittävämpää ja aavistuksen voimakkaampaa makua kaipaava kääntelee pannulle lopuksi pussillisen Järvikylän Rucolaa.

3–4 annosta
10 min + kypsennys 8 min

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
4 kpl (n. 250 g) tuoremakkaraa
1 rkl tomaattipyreetä
500 g perunagnoccheja
1 prk tomaattimurskaa
noin 2 dl vettä
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
½ tl suolaa

Lisäksi:

2 rkl parmesaania raasteena
1 prk / 150 g ranskankermaa
(Järvikylän Rucolaa)

1. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
2. Purista makkarat kuorestaan pieniksi palleroiksi kuumalle, kannelliselle pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää sipulit ja tomaattipyree ja jatka paistamista 1–2 minuuttia.
3. Lisää gnocchit ja tomaattimurska. Huuhtele murskapurkki vedellä ja lisää vesi pannuun. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä 7–8 minuuttia tai kunnes gnocchit ovat pehmenneet.
4. Hienonna lehtipersilja ja sekoita siitä noin 2/3 valmiin ruoan joukkoon. Viimeistele pannu ripauksella suolaa.
5. Raasta parmesaani ja sekoita se yhdessä lopun lehtipersiljan kanssa ranskankerman joukkoon. Tarjoa täyteläinen ranskankerma joko erikseen tai lusikoi se lopuksi gnocchipannun päälle. Koristele rucolalla.

image_printTulosta