Mitä tehdä joulukinkun jämistä? Helppo vinkki: kinkun lopuista syntyy hetkessä superherkkua teriyaki-kastikkeen ja korianteriöljyn ansiosta.

4 annosta
10 min + kypsennys 15 min
munaton, (gluteeniton, kun varmistat teriyaki-kastikkeen ja kinkkukuorrutteen gluteenittomuuden)

n. 600 g kypsää joulukinkkua
1 dl teriyaki-kastiketta

Korianteriöljy:
1 ½ ruukkua Järvikylän Korianteria
½ dl limetinmehua
½ dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
½ tl sokeria
¼ tl suolaa

Lisäksi:
1–2 punaista chiliä
½ ruukkua Järvikylän Korianteria

Valmistus:

  1. Nyhdä joulukinkku joko käsin tai kahdella haarukalla ohuiksi suikaleiksi uunivuokaan. Kääntele teriyaki-kastike joukkoon. Kypsennä 255 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kinkku on kauniin ruskeaa.
  2. Mittaa kaikki korianteriöljyn aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lusikoi noin puolet öljystä kuuman kinkun päälle ja tarjoa loppu erikseen.
  3. Viimeistele kinkkuvati tuoreella chilillä ja korianterilla

Vinkki:

Tarjoa aasialaishenkinen nyhtökinkku höyrytetyn riisin ja Järvikylän Voimakas-salaattisekoituksen kanssa.

image_printTulosta