Mitä tehdä joulukinkun jämistä? Helppo vinkki: kinkun lopuista syntyy hetkessä superherkkua teriyaki-kastikkeen ja korianteriöljyn ansiosta.
4 annosta
10 min + kypsennys 15 min
munaton, (gluteeniton, kun varmistat teriyaki-kastikkeen ja kinkkukuorrutteen gluteenittomuuden)
n. 600 g kypsää joulukinkkua
1 dl teriyaki-kastiketta
Korianteriöljy:
1 ½ ruukkua Järvikylän Korianteria
½ dl limetinmehua
½ dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
Lisäksi:
1–2 punaista chiliä
½ ruukkua Järvikylän Korianteria
Valmistus:
- Nyhdä joulukinkku joko käsin tai kahdella haarukalla ohuiksi suikaleiksi uunivuokaan. Kääntele teriyaki-kastike joukkoon. Kypsennä 255 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kinkku on kauniin ruskeaa.
- Mittaa kaikki korianteriöljyn aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lusikoi noin puolet öljystä kuuman kinkun päälle ja tarjoa loppu erikseen.
- Viimeistele kinkkuvati tuoreella chilillä ja korianterilla
Vinkki:
Tarjoa aasialaishenkinen nyhtökinkku höyrytetyn riisin ja Järvikylän Voimakas-salaattisekoituksen kanssa.