Ribsien valmistus saa potkua tuoreista yrteistä, korianterista ja thaibasilikasta. Tarjoa lisänä valkosipuliruoholla maustettuja, itse tehtyjä valkosipulikurkkuja ja esim. Järvikylän Pertsa– tai Maukas-salaattisekoitusta. Ateriaa tukevoittamaan sopii höyrytetty riisi.

4–6 annosta
30 min + kypsennys 2 t
gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset
2 kg porsaan baby ribsejä
1 tl suolaa

Marinadi
1/2 ruukku Järvikylän Korianteria ja Järvikylän Thaibasilikaa
TAI 1 rasia Järvikylän Wokmix
1 rkl inkivääritahnaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
3 rkl rypsiöljyä
2 tl sokeria


Valkosipulikurkut
1 kurkku tai 2–3 avomaankurkkua
1 salottisipuli
1 punainen chili
3 rkl limetin mehua
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
½ ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa

Valmistus

  1. Ripottele suola ribseille ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Hienonna korianteri ja thaibasilika tai wokmix. Sekoita marinadin aineet keskenään. Hiero n. 2/3 marinadista ribseille. Säästä loppu marinadi viimeistelyy
  3. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä ribsejä 125-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia.
  4. Pese ja viipaloi kurkku. Hienonna salottisipuli ja chili. Purista tarvittava määrä limetin mehua kulhoon. Lisää kalakastike, sokeri, kurkut, sipuli ja chili. Sekoita voimakkaasti. Hienonna valkosipuliruoho ja sekoita joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ribsien valmistumisen ajan.
  5. Grillaa esikypsennettyjä ribsejä suoralla lämmöllä noin 3 minuuttia per puoli. Sivele loppu marinadi ribseille kun grillausajasta on jäljellä noin minuutti. Tarjoa heti.
image_printTulosta