Timjamiuuniperunat valmistetaan Järvikylän tapaan tietysti tuoreesta timjamista. Perunan sijaan voit käyttää bataattia tai muita juureksia.

6 annosta, 60 minuuttia

Ainekset

3 rkl juoksevaa margariinia tai pehmeää voita
suolaa, rouhittua mustapippuria
½–1 ruukkua Järvikylän Timjamia
6 isoa uuniperunaa

Valmistus

  1. Voitele uunivuoka tai (leivinpaperoitu) uunipelti rasvalla. Ripottele hiukan suolaa sekä mustapippuria ja riivityt timjaminlehdet rasvan päälle.
  2. Leikkaa pestyt ja kuivapintaiset uuniperunat pitkittäin kahteen osaan. Aseta puolikkaat vuokaan leikkauspinta alaspäin.
  3. Paista uunissa alatasolla, 200–225 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Käännä perunat ja annostele kuuma täyte päälle.
  4. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI!
Perunoiden ohjetta noudattaen voit valmistaa myös bataattilohkot tai muut juurekset uunissa.

image_printTulosta