Timjamiuuniperunat valmistetaan Järvikylän tapaan tietysti tuoreesta timjamista. Perunan sijaan voit käyttää bataattia tai muita juureksia.
6 annosta, 60 minuuttia
Ainekset
3 rkl juoksevaa margariinia tai pehmeää voita
suolaa, rouhittua mustapippuria
½–1 ruukkua Järvikylän Timjamia
6 isoa uuniperunaa
Valmistus
- Voitele uunivuoka tai (leivinpaperoitu) uunipelti rasvalla. Ripottele hiukan suolaa sekä mustapippuria ja riivityt timjaminlehdet rasvan päälle.
- Leikkaa pestyt ja kuivapintaiset uuniperunat pitkittäin kahteen osaan. Aseta puolikkaat vuokaan leikkauspinta alaspäin.
- Paista uunissa alatasolla, 200–225 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Käännä perunat ja annostele kuuma täyte päälle.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI!
Perunoiden ohjetta noudattaen voit valmistaa myös bataattilohkot tai muut juurekset uunissa.