Sitruunamelissa

Sitruunamelissa

Sitruunamelissa on mainio yrtti juomien maustamiseen ja jälkiruokiin. Sitruksinen maku sopii myös kalan kumppaniksi. Raikas yrtti sopii korvaamaan sitruunaa ja koristaa kauniilla, nokkosta ulkonäöltään muistuttavilla lehdillään monenlaisia ruokia.

Sitruunamelissan käyttö

Katso suolaiset ja makeat reseptit.

Jälkiruoat: Lisää kermavaahtoon sitrunamelissaa ja tarjoile makeiden piiraiden kanssa. Mausta sitruunamelissalla myös kuivakakkuja tai vaniljajäätelöä. 

Kalaruoat: Mausta paistettu kalafilee sitruunamelissasilpulla. Tai tee kalalle yrttiöljy sitruunamelissasta ja hyvästä oliiviöljystä.

Salaatit: Riivi sitruunamelissan lehtiä salaattien joukkoon. Sopii erinomaisesti vihersalaattiin, mutta myös hedelmäsalaatin maustajaksi. 

Juomat: Lisää muutama oksa vesikannun maustajaksi ja koristeeksi. Sitruunainen, raikas maku sopii myös mocktaileihin ja yrttiteeksi. Käytä yrttiteenä tuoretta tai kuivattua sitruunamelissaa.  

Jos vihreää jäi yli, lukaise hävikkivinkit.

Kasvatettu paperiruukussa Joroisissa. Kierrätä juuripaakku biojätteenä ja kääre muovina. Kuljetuslaatikkomme ovat kartonkisia.

Säilytys

  1. Sitruunamelissa säilyy hyvänä jääkaapin vihanneslokerossa omassa pakkauksessaan, jolloin taimipotti pysyy kosteana ja lehdet napakkana. 
  2. Jos yrtti nuupahtaa, voit laittaa yrttipotin vesilasiin ja lisätä pohjalle vettä, jolloin juuret imevät vettä ja kasvi virkistyy.  
  3. Sitruunamelissa juurtuu hyvään multaan ja ruukkuun helposti. Kesällä se viihtyy ruukkupuutarhassa.

Jäikö sitruunamelissaa yli? 

Sitruunamelissa on parasta tuoreena. Kuivatessa makua tuovat eteeriset öljyt haihtuvat nopeasti ja maku voi olla vähän tympeä. 

Pakasta sitruunamelissan lehtiä jääpalamuotissa boolien ja kylmien juomien koristeeksi.

image_printTulosta
2024-10-17T09:11:39+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uusimmat sisällöt