Iki-ihana hollandaise-kastike päivittyy kesäiseksi Järvikylän yrteillä. Tarjoa helppo hollandaise savukalan ja uuden sadon perunoiden kaverina tai valuta kastiketta kypsennetyn parsan päälle.
4 annosta
10 min
kasvis (lakto-ovo), gluteeniton
helppo
115 g voita
2 keltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
½–1 ruukku Järvikylän basilikaa
- Sulata voi kiehuvan kuumaksi.
- Laita keltuaiset, vesi ja sitruunamehu kapeaan korkeaan kulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä. Kaada kuuma voisula joukkoon ohuena nauhana sekoittimen käydessä.
- Lisää suola ja yrtit hienonnettuna ja surauta sauvasekoittimella vielä kertaalleen niin että yrtit hienontuvat ja pilkuttavat hollandaisen kauniin vihreäksi.