Ihana salaattikimara tulee pussista ja itse marinoitu feta purkista. Parhaat salaatit ovat helppoja! Timjamilla ja rosmariinilla marinoitu feta on myös kiva ruokalahja tai mökkituominen.

4 annosta

15 min + marinointi 2 t

Yrttimarinoitu feta:
1 appelsiini
2 dl oliiviöljyä
½ ruukku Järvikylän timjamia
½ ruukku Järvikylän rosmariinia
200 g fetajuustoa
1 tl kuivattuja chilihiutaleita

Salaatti:
1 nippu vihreää parsaa
12 isoa mansikkaa
2 pussia (à 75 g) Järvikylän Raikas-salaattisekoitusta
(balsamiviinietikkaa)

  1. Kuori appelsiini ja leikkaa se 16 palaan. Mikäli appelsiinissa on siemenet, heitä ne pois.
  2. Sekoita kulhossa appelsiininpalat, oliiviöljy, timjaminoksat, rosmariininoksat sekä chilihiutaleet hyvin keskenään.
  3. Leikkaa fetajuusto paloiksi ja lisää marinoitumaan makuöljyn joukkoon vähintään pariksi tunniksi.
  4. Napsauta parsoista puumainen kanta pois. Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä parsa pitkiksi, ohuiksi lastuiksi. Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille ja kääntele joukkoon parsaa, mansikoita ja marinoituja fetakuutioita appelsiinilla. Pirskottele fetan marinointiin käytettyä oliiviöljyä kastikkeeksi. Hapon tuojaksi voit lorauttaa vielä tilkan balsamiviinietikkaa.
image_printTulosta