Helpot ja nopeat kalatacot valmistuvat rapeista kalapuikoista. Raikkautta ja reippaasti makua tacoon tuo Voimakas-salaattisekoitus ja meksikolaisen keittiön perusyrtti korianteri. Jos tacoja kokkaillaan lapsiperheessä, wasabirucolan höystämän Voimakkaan rinnalle voi napata miedomman vaihtoehdon Järvikylän käyttövalmiista salaattisekoituksista.

4 annosta
20 min + jäähtyminen 1 t (punasipuli)

Pikkelöity punasipuli:
2 isoa punasipulia
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

Avokadokastike:
2 kypsää avokadoa
½ ruukku Järvikylän Korianteria
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl limetinmehua
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
1 pkt kalapuikkoja, esim. Apetit Kotimainen Järvikalapuikko 200 g
1 rkl öljyä
8 maissitortillaa
1 pussi Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
½ ruukku Järvikylän Korianteria
1 limetti lohkoina

1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi puhtaaseen lasipurkkiin. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kaada kuuma liemi punasipulien päälle, sulje kansi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
2. Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää korianterinlehdet, ranskankerma, limetinmehu ja suola, ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, ja lisää avokadokastikkeeseen lusikalla sekoittaen.
3. Paista kalapuikot öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
4. Lämmitä tortillat joko uunissa tai paistinpannulla. Täytä tortillat avokadokastikkeella, salaattisekoituksella, kalapuikoilla, punasipulilla ja korianterilla. Tarjoa lisäksi limetinlohkoja.

image_printTulosta