Yrttiset perunat ja aioli ovat sellaisenaan hyvä pikkuruoka rentoihin illanistujaisiin. Kun seuraksi paistaa rivin karitsankyljyksiä, tulee kokonaisuudesta juhlava ateria.
Rosmariiniperunat
4–6 annosta
10 min + kypsennys 20 min
800 g perunoita (pieniä)
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 ruukku Järvikylän rosmariinia
1 (luomu) sitruuna
Minttuaioli
1 ruukku Järvikylän vahvaa minttua
2 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa 4–6 osaan koosta riippuen. Laita perunat joko leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Lisää öljy, suola ja rosmariininoksat.
- Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Lisää perunoiden joukkoon ja kääntele seosta niin että maut tasoittuvat. Kypsennä 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Saksi minttu sauvasekoittimen kulhoon ja mittaa joukkoon majoneesi. Soseuta sileäksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Tarjoa kuumat rosmariiniperunat minttuaiolin kanssa.