Roomalaisen klassikkopastan nimi tarkoittaa juustoa ja pippuria. Nyt mukaan liittyy helpon arjen maustajaksi rosmarino. Kokeile mustapippuri-juustopastaa samalla tapaa myös salvialla tai timjamilla.
4 annosta
10 min
200 g pecorino-juustoa
400 g spagettia
1 ½ tl mustapippuria myllystä
25 g voita
1 ruukku Järvikylän rosmariinia
2–3 dl pastan keitinvettä
- Raasta juusto hienoksi.
- Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kun keittoajasta on noin puolet jäljellä, paahda mustapippuria kuumassa, kuivassa paistokasarissa reilu minuutti. Lisää pippurin joukkoon voi ja rosmariininoksat, ja jatka paistamista toinen minuutti.
- Ota pastan keitinvettä talteen n. 3 dl ja valuta pasta.
- Lisää pasta ja 1 ½ dl keitinvettä kasariin. Lisää juustoraaste muutamassa erässä pastaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Juuston kuuluu sulaa ja muodostaa voin sekä kuuman keitinveden kanssa kastike. Lisää tarvittaessa loraus keitinvettä, jotta pastasta tulee mehevää ja kosteaa. Tarjoa heti. Rosmariininoksat voi halutessaan napata pois pastasta ennen tarjoilua.