Vehreän vihreän ramenin kasvisten kypsennykseksi riittää kylpy kiehuvan kuumassa liemessä. Testaa keittoreseptiä, niin huomaat pak choin ihanan kesäisen tuoksun – mausta puhumattakaan!

4 annosta
15 min + kypsennys 15 min

Liemi:

1,4 l vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
2–3 rkl misotahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
3 cm pätkä inkivääriä

Lisäksi:

250 g nuudeleita, esim. soba
4 kananmunaa
2 pussia / 4 kpl Järvikylän pak choita
100 g siitakesieniä
4 kevätsipulia
1–2 punaista chiliä

Mittaa vesi, liemikuutio, misotahna ja etikka kattilaan. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Maistele voimakkuutta ja lisää misotahnaa maun mukaan.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munat pehmeän kypsiksi (n. 5 min), jäähdytä ja kuori.

Irrota pak choista lehdet niin, että keskellä oleva sydän jää ehjäksi. Leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa sydämet pitkittäin niin, että saat yhden palan jokaiseen annokseen.

Pese ja viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit ja chili.

Jaa pak choin lehtiä, nuudeleita, sieniä ja kevätsipulia syviin keittokulhoihin. Nosta pak choin puolitetut sydämet päällimmäisiksi.

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja jaa keittokulhoihin kasvisten ja sienten päälle. Puolita jokaisen keiton pinnalle kananmuna ja viimeistele hienonnetulla chilillä.

image_printTulosta