4 annosta, n. 30 kpl
500 g porkkanaa, kuorittuina ja paloteltuina
500 g kiinteitä perunoita, kuorittuina ja paloteltuina
2 rkua Järvikylän persiljaa, silputtuna
2 rkl soijaa
1 kpl kananmunaa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
3 mm jauhettua mustapippuria
voita tai margariinia paistamiseen
1 rku Kartanon-salaattia
Valkosipuliruohokastike
2 rkua Järvikylän Valkosipuliruohoa
1 dl majoneesia
3 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
1 rkl puristettua sitruunamehua
2 mm suolaa
Aloita sekoittamalla kaikki valkosipuliruohokastikkeen ainekset ja laita kastike jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat kaiken muun. Keitä porkkanoita ja perunoita suolatussa vedessä n. 15 min, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta huolellisesti. Paina perunat ja porkkanat perunapuristimen läpi. Sekoita persilja, soija, muna, jauhot, suola ja pippuri hyvin. Älä sekoita liikaa, jottei taikinasta tule kovaa.
Sulata voi paistinpannulla. Kaada taikinaa pannulle, noin 1/2 dl taikinaa/lettu (5–6 cm läpimitta) ja paista keskilämmöllä, kunnes lettu on kullanruskea, n. 3 min kummaltakin puolelta. Tarjoile porkkanaletut ruohosipulikastikkeen ja Kartanon-salaatin kanssa.