Etikan ja sokerin ansiosta chili säilyy hyvänä kuukauden ja ylikin, kunhan huolehtii että chiliviipaleet ovat kokonaan etikkaliemen peitossa.
Pikkelöityä chiliä voi käyttää melkein mihin vaan tuomaan lisämakua. Erityisen hyvin kirpeä chili sopii meksikolaistyylisiin ruokiin kuten tacoihin ja aasialaisiin ruokiin kuten paistettuun riisiin ja nuudeleihin.
n. 2 dl valmista chiliä
10 min
gluteeniton, vegaaninen
Ainekset:
n. 20 palkoa Järvikylän Isoa Chiliä
3 cm:n pala inkivääriä
2 tl sinapinsiemeniä
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
Valmistus
1. Leikkaa chili viipaleiksi ja pakkaa viipaleet puhtaaseen, keitettyyn lasipurkkiin.
2. Leikkaa inkivääri viipaleiksi kattilaan. Inkivääriä ei tarvitse kuoria. Lisää sinapinsiemenet, etikka, sokeri, ja vesi. Kiehauta liemi. Kaada kuuma liemi lasipurkkiin chilien päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti, mieluiten seuraavan päivään jääkaapissa.