Chilipaloista voi halutessaan poistaa siemenet, jotka lisäväät chilin polttavuutta. Hilloa kannattaa myös maistella keittämisen aikana ja lisätä chilin määrää maun mukaan.
Jos pitää sileämmästä hillosta, voi hillopohjan soseuttaa sauvasekoittimella ennen etikan ja hillomarmeladisokerin lisäämistä. Tällöin kasvikset voi pilkkoa rennosti isommiksi paloiksi ennen hillon tekoon ryhtymistä.
Paholaisenhillo piristää erilaisia liha-, kana- ja kasvisruokia. Purkillinen itse tehtyä hilloa on myös mainio ruokalahja ystävälle.
n. 1 ½ l valmista hilloa
valmistusaika 15 min + kypsennys 50 min
gluteeniton, vegaaninen
Ainekset:
4–5 palkoa Järvikylän Isoa Chiliä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 punaista suippopaprikaa
2 prk / 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillomarmeladisokeria
Valmistus
1. Hienonna chilit, sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
2. Laita kaikki hillon aineet etikkaa ja sokeria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä noin 40 minuuttia.
3. Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
4. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Pakkaa hillo puhtaisiin, keitettyihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.