Minttukakku on pehmeä ja mehevä kakku, jossa minttu tuo perinteiseen suklaakakkuun raikkaan vivahteen. Kakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Tämä resepti hurmaa vieraasi varmasti.
8–10 palaa
15 min + paistoaika 50 min
Helppo
Ainekset
150 g voita tai margariinia
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 ruukku Järvikylän Minttua tai
½ ruukkua Järvikylän Vahvaa minttua
1 tl soodaa
2 dl kermaviiliä tai piimää
½ dl tummaa siirappia
Pinnalle: tomusokeria
Valmistus
- Sulata rasva. Sekoita jauhot, sokerit, silputut mintunlehdet ja sooda kulhossa.
- Lisää voisula, kermaviili ja siirappi jauhoseokseen. Sekoita hyvin.
- Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan.
- Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla ennen uunista ottoa. Kumoa vähän jäähtyneenä.
- Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.