Minttukakku on pehmeä ja mehevä kakku, jossa minttu tuo perinteiseen suklaakakkuun raikkaan vivahteen. Kakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Tämä resepti hurmaa vieraasi varmasti.

8–10 palaa

15 min + paistoaika 50 min

Helppo

Ainekset

150 g voita tai margariinia
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 ruukku Järvikylän Minttua tai
½ ruukkua Järvikylän Vahvaa minttua
1 tl soodaa
2 dl kermaviiliä tai piimää
½ dl tummaa siirappia

Pinnalle: tomusokeria

Valmistus

  1. Sulata rasva. Sekoita jauhot, sokerit, silputut mintunlehdet ja sooda kulhossa.
  2. Lisää voisula, kermaviili ja siirappi jauhoseokseen. Sekoita hyvin.
  3. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan.
  4. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla ennen uunista ottoa. Kumoa vähän jäähtyneenä.
  5. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.
image_printTulosta