Tästä superhelposta salaatista ei puutu makua eikä ruokaisuutta! Kikherneisiin tulee kivaa rapsakkuutta uunissa ja mausteinen couscous valmistuu kuin itsestään. Seuraksi wasabirucolan ja korianterin tulistuttama salaattisekoitus suoraan pussista, kasviksia, fetaa – valmis! Reseptin on kehittänyt somevaikuttaja @liemessa Jenni Häyrinen.

4 annosta
20 min
kasvisruokavalio

1 tlk (230 g) kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
2 tl savupaprikamaustetta
1 ½ dl couscousia
2 ½ dl kuumaa kasvislientä
3 tl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
½ dl seesamiöljyä
½ kurkku
150 g kirsikkatomaatteja
1 pussi Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
100 g fetaa
ripaus mustapippuria

  1. Levitä kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja savupaprika. Paahda uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.
  2. Laita kulhoon couscous ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Sekoita joukkoon rapea valkosipuli-chiliöljy. Peitä kannella ja anna kypsyä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon vielä seesamiöljy.
  3. Pilko kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit.
  4. Sekoita tarjoiluastiassa valmis couscous ja Voimakas-salaattisekoitus. Laita päälle kasvikset, paahdetut kikherneet ja murustettu feta. Viimeistele seesamiöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla.
image_printTulosta