Lohinyytit sopivat niin pikkujoulutarjoiluun kuin vappupiknikillekin. Nyytit maustetaan tuoreilla yrteillä: tillillä ja salvialla, lisäksi rucola tuo niihin pirteää pippurisuutta ja pähkinäisyyttä. Maukas pikkusuolainen sopii tarjottavaksi raikkaan vihreän salaatin kera.
16 kpl
valmistusaika 45 minuuttia
Täyte
3 kananmunaa
400 g lämminsavulohifileetä
1 ruukku Järvikylän Tilliä
1 ruukku Järvikylän Villirucolaa
tai yksi pussi Järvikylän Rucolaa
½ ruukkua Järvikylän Salviaa
rouhittua musta- tai valkopippuria
Taikina
Lehtitaikinalevyjä
Voiteluun
1 kananmuna
Valmistus
- Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja pilko. Poista lohifileen nahka, silppua tilli, rucola ja salvia. Yhdistä täytteen aineet sekoittaen, niin että rakenne jää rouheaksi.
- Leikkaa lehtitaikinalevyt neliöiksi ja jaa täyte neliöille. Kostuta sormenpäät kylmässä vedessä, ota taikinakulmista kiinni ja nipistä ne keskelle yhteen. Tuikkaa kaikkiin nyytteihin pari cocktailtikkua kiinnitystä varmistamaan ja pujota tikkuihin pari salvianlehteä per pasteija. Paista uunissa 200 asteessa 17–20 minuuttia.
- Jäähdytä haaleiksi ja tarjoa kuuman glögin kanssa pikkujoulutarjoilun suolaisena palana tai nauti lohinyytit raikkaan vihreän salaatin kera.