Helpot kasvispihvit ovat loistosafka arkeen: mukavasti protskua, niin pitää nälkää! Yrttien raikastama annos inspiksensä sai kreikkalaisista revithokeftedes kikherne-kasvispihveistä.
2 annosta
lakto-ovo-vegetaarinen
Ainekset
Minttu-limejogurttikastike:
200 g turkkilaista jogurttia
1 limen kuoriraaste ja 1/2 limen mehu
useampi rouhaus suolaa
1/3 ruukkua Järvikylän Minttua hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
Punasipulisalaatti:
1 punasipuli ohueksi suikaloituna
1/3 ruukkua Järvikylän Minttua revittynä
1/4 limen mehu
muutama rouhaus suolaa
(ripaus sumaccia)
Kikhernefritterit:
2 pkt kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
1 punasipuli hienonnettuna
1/2 ruukkua Järvikylän Tilliä hienonnettuna
1/2 ruukkua Järvikylän Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
Lisäksi:
1–2 rkl jauhoja leivittämiseen
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Valmistus:
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset kulhossa ja jätä sivuun maustumaan.
- Sekoita myös punasipulilisukkeen ainekset kulhossa ja jätä sivuun maustumaan.
- Murskaa puolet kikherneistä haarukalla tahnaksi laakeassa astiassa. Lisää loput kikhernet ja jatka murskaamista. Lisää loput ainekset, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Laita jauhoja lautaselle leivitystä varten. Ota massasta taikinapalloja ja painele käsin pihveiksi. Pyörittele jauhoissa molemmin puolin. Toista kunnes kaikki taikinamassa on käytetty.
- Kuumenna n. 2 rkl oliiviöljyä pannulla, lisää pihvit osissa ja paista niihin kullanruskea pinta molemmin puolin.
- Tarjoile pihvit jogurttikastikkeen ja punasipulilisukkeen kanssa. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja sumaccia, jos kaapista löytyy.