Helpot kasvispihvit ovat loistosafka arkeen: mukavasti protskua, niin pitää nälkää! Yrttien raikastama annos inspiksensä sai kreikkalaisista revithokeftedes kikherne-kasvispihveistä.

2 annosta
lakto-ovo-vegetaarinen

Ainekset

Minttu-limejogurttikastike:
200 g turkkilaista jogurttia
1 limen kuoriraaste ja 1/2 limen mehu
useampi rouhaus suolaa
1/3 ruukkua Järvikylän Minttua hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna

Punasipulisalaatti:
1 punasipuli ohueksi suikaloituna
1/3 ruukkua Järvikylän Minttua revittynä
1/4 limen mehu
muutama rouhaus suolaa
(ripaus sumaccia)

Kikhernefritterit:
2 pkt kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
1 punasipuli hienonnettuna
1/2 ruukkua Järvikylän Tilliä hienonnettuna
1/2 ruukkua Järvikylän Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Lisäksi:
1–2 rkl jauhoja leivittämiseen
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus:

  1. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset kulhossa ja jätä sivuun maustumaan.
  2. Sekoita myös punasipulilisukkeen ainekset kulhossa ja jätä sivuun maustumaan.
  3. Murskaa puolet kikherneistä haarukalla tahnaksi laakeassa astiassa. Lisää loput kikhernet ja jatka murskaamista. Lisää loput ainekset, sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Laita jauhoja lautaselle leivitystä varten. Ota massasta taikinapalloja ja painele käsin pihveiksi. Pyörittele jauhoissa molemmin puolin. Toista kunnes kaikki taikinamassa on käytetty.
  5. Kuumenna n. 2 rkl oliiviöljyä pannulla, lisää pihvit osissa ja paista niihin kullanruskea pinta molemmin puolin.
  6. Tarjoile pihvit jogurttikastikkeen ja punasipulilisukkeen kanssa. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja sumaccia, jos kaapista löytyy.

image_printTulosta