Mummon purkkikurkut eli hölskytyskurkut saavat reipasta potkua wasabirucolaa ja korianteria sisältävästä salaattisekoituksesta. Maistele esimerkiksi aasialaisten makuparien kanssa! Reseptin teki somevaikuttaja @terveellisetherkut Tiina Savolainen.
2 annosta
1 kokonainen kurkku
½ pussia Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
2 rkl kapriksia
100 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
2 dl raejuustoa
2 rkl soijakastiketta
⅓ tl wasabia
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinin tai juustohöylän avulla. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja lisää sekaan 1/2 pussia salaattisekoitusta ja kaprikset.
- Pilko kylmäsavulohi ja sipuli pieneksi, lisää ne salaatin joukkoon yhdessä raejuuston kanssa. Sekoita kulhossa soijakastike ja wasabi ja kaada tämän jälkeen salaatin joukkoon.
- Sulje purkin kansi tiiviisti ja hölskytä salaattia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Tarjoile välittömästi.