Chili antaa suklaakakulle särmää. Tahmaisen kostea kakku on parhaimmillaan vielä aavistuksen lämpöisenä. Tarjoa kakun kaverina halutessasi joko kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Chilin pariksi sopii parhaiten tuhdin tumma suklaa, jossa on kaakaovoita vähintään 70 %.

8–10 annosta
20 min + kypsennys 35 min
lakto-ovo-vegetaarinen

Ainekset:

1 rkl + 200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
100 g tummaa suklaata
1–2 palkoa Järvikylän Isoa Chiliä
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl hienoa merisuolaa
½ dl kaakaojauhetta

Kuorrutus ja koristelu:
50 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
1 palko Järvikylän Isoa Chiliä
1 rkl kaakaojauhetta

Valmistus

1. 1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( 23 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
2. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa.
4. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
5. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää suklaa ja chili ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä reilusti löysäksi sillä se kiinteytyy jäähtyessään. Anna kakun jäähtyä noin 30 minuuttia vuoassa ennen irrottamista.
6. Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä kerman kanssa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Raidoita kakun pinta suklaakuorrutuksella. Koristele chiliviipaleilla ja siivilöi lopuksi kaakaojauhetta päälle.