Herkullisen makuinen ja ruokaisa aasialainen lohisalaatti saa makua Voimakas-salaattisekoituksesta, jossa on mukana wasabirucolaa ja korianteria. Paistettu lohi ja raikas, mausteinen salaatti tuo enemmän makua niin arkeen kuin juhlaan. Reseptin on kehittänyt somevaikuttaja @peggynpienipunainenkeittio Peggy Thomas.

4 annosta
noin 20 min

Aasialainen maustekastike
noin 1 dl valmista kastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 limetin mehu
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl juoksevaa hunajaa

Salaatti

100 g kaalia
1 porkkana
1 pussi Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
n. ½ dl aasialaista maustekastiketta
1 tl seesaminsiemeniä

Lohi

500 g ruodoton ja nahaton lohifilee
n. ½ dl aasialaista maustekastiketta
1 rkl rypsiöljyä

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Purista limetin mehu. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
  2. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkana. Asettele salaattisekoitus, kaali ja porkkana tarjoiluastiaan. 
  3. Leikkaa lohesta reilun kokoisia kuutioita. Sekoita ½ dl kastiketta kuutioiden sekaan.
  4. Paista kuutiot paistinpannulla keskilämmöllä tilkassa öljyä muutaman minuutin verran.
  5. Lisää paistettu lohi, ½ dl kastiketta ja seesaminsiemenet annokseen. Tarjoile.
image_printTulosta