Vesikrassi
Nopeakasvuinen, elinvoimainen ja maultaan mainio Järvikylän vesikrassi on salaattipottien kokoa ja tarjoaa runsaasti vihervoimaa. Vesikrassi sisältää rautaa, kalsiumia, jodia, magnesiumia ja vitamiineja.
Vesikrassin käyttö
Käytä vesikrassia salaatin tapaan, lisää tacoihin, leikkaa voileivälle… Vain mielikuvitus on rajana vesikrassin käytössä. Näillä resepteillä pääset vauhtiin!
Salaatit: Vesikrassi tuo vihersalaatteihin rapsakkaa tuntua ja lempeää makua. Sopii lähes salaattiin kuin salaattiin.
Smoothie: Saksi vesikrassia voimasmoothien joukkoon – starttaa päivä superisti tai nautiskele maukkaasti välipalana.
Ruoanlaitossa: Käytä vesikrassia kekseliäästi esimerkiksi wokkiruoissa, kerrosleipien välissä tai tacojen ja pitaleipien rapeana vihreänä lisänä. Mausta sillä myös keittoja.
Koristelu: Miedon makuinen vesikrassi sopii monenlaisten ruokien koristeluun. Saksi versoja valmiiden ruokien päälle – älä kypsennä vitamiineja hukkaan, vaikka vesikrassi kestääkin kohtalaisen hyvin kypsennystä.
Katso näppärät hävikkivinkit.
Kasvatettu paperiruukussa Joroisissa. Kierrätä juuripaakku biojätteenä ja kääre muovina. Kuljetuslaatikkomme ovat kartonkisia.
Säilytys
- Vesikrassi on hyvä säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa omassa pakkauksessaan, jolloin taimipotti pysyy kosteana ja lehdet napakkana.
- Jos taimi alkaa nuupahtaa, voit siirtää sen myös vesilasiin ja kastella maltillisesti lasin pohjalle. Kun vesi on imeytynyt juuriston kautta, voit kastella tarvittaessa uudestaan.
Vesikrassi-reseptit
Jäikö vesikrassia yli?
Vesikrassi on parasta tuoreena, joten käytä sitä monipuolisesti ja pitkin päivän eri aterioita, niin hävikkiä ei tule. Ylimääräiset vesikrassit voi aina hurauttaa smoothieksi tai majoneesin, kermaviilin tai smetanan kanssa viherkastikkeeksi tai dipiksi.