Käyttövalmis sellaisenaan! Järvikylän suomalaista rucolaa ei tarvitse huuhdella – nosta pussista suoraan lautaselle. Maussa on pirteää pippurisuutta, pähkinäisyyttä ja ripaus retiisimäistä täyteläisyyttä.
50 gramman pussista riittää näppärästi lisäpotkua pizzan päälle, salaatteihin tai pastaruokiin. Rucola onkin kotonaan varsinkin italialaisessa ja ranskalaisessa keittiössä.
• Kokeile rucolaa oliiviöljyllä sivellyn leivän päällä. Tätä yksinkertaista ja hyvää lisuketta kutsutaan Italiassa köyhän miehen leikkeleeksi.
• Sopii hyvin tomaatin, kurkun, basilikan, leikkeleiden ja juustojen kanssa.
• Loistava kumppani juureksille ja parsalle.
• Rucola kestää kevyttä lämmittämistä, joten voit lisätä sitä vaikkapa sieniruokiin.
• Italiassa rucolaa lisätään myös spagettikastikkeeseen ja sosekeittoihin.
• Kokeile myös hedelmäisiin ja marjaisiin salaatteihin.
Säilyy parhaiten jääkaapissa.