Minttu

Minttu

Viherminttu on raikas ja aromikas: maku on voimakkaaseen piparminttuun verrattuna mukavan kepeä, mutta selvästi minttumainen. Viherminttua käytetään monissa ruokakulttuureissa. Perinteisesti se on englantilaisen keittiön, lampaanlihan ja myös Lähi-Idän ruokakulttuurin mausteyrtti.

Mintun käyttö

Ota talteen suolaiset ja makeat minttureseptit.

Kasvisruoat: Tuo minttua rohkeasti kasvisruokiin ja tee simppeli mintturisotto: mainio raikkaus kruunaa risoton lempeitä ja kermaisia makuja.

Liha: Minttu kuuluu ehdottomasti lampaan makumaailmaan, vaikkapa kastikkeen tai hyytelön muodossa. Testaa myös lihapullissa!

Salaatit: Lisää minttua vihersalaatteihin ja Lähi-idän ruokakulttuurin tomaatti- ja kurkkusalaatteihin esimerkiksi persiljan kera silputtuna. 

Jälkiruoat ja juomat: Minttu on suklaan makupari, joten ripauta kakkuun tai brownien joukkoon. Mausta mintulla myös raparperi- ja omenapiiraat, kylmät juomat ja mocktailit. Hauduta myös aromikasta yrttiteetä tai lisää kaakaoon.

Katso mintun ystävän hävikkivinkit.

Kasvatettu paperiruukussa Joroisissa. Kierrätä juuripaakku biojätteenä ja kääre muovina. Kuljetuslaatikkomme ovat kartonkisia.

Mintun säilytys

  1. Laita minttu jääkaapin vihanneslokeroon omassa pakkauksessaan, jolloin taimipotti pysyy kosteana ja lehdet napakkana. 
  2. Jos lehdet nuupahtavat, voit laittaa yrttipotin vesilasiin ja lisätä pohjalle vettä.

Jäikö minttua yli?

Pakastaminen: Pakasta ylijäänyt minttu rasiassa ja käytä tarpeen mukaan. Tai tee yrttikuutioita: pakasta minttusilppua ja muita lempiyrttejäsi öljyn tai veden kanssa jääpalamuotissa.

Kuivaus: Ripusta oksanippuja roikkumaan kuivaan, valolta suojattuun paikkaan. Säilö ilmatiiviissä purkissa. Kuivattu ja myös tuore minttu maistuu yrttiteenä. 

image_printTulosta
2024-10-17T09:04:50+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uusimmat sisällöt