Tuoreet yrtit tuovat kreikkalaisen kurkku-jogurttikastikkeen aivan uudelle tasolle! Raikas tsatsiki sopii dipiksi, lisukkeeksi ja salaatinkastikkeeksi. Testaa rohkeasti maustamista eri yrteillä – muun muassa minttu, tilli, oregano ja basilika ovat oiva pari tsatsikille.

6 annosta
valmistusaika 20 minuuttia

Ainekset

1 kurkku
1 tl suolaa
2 dl paksua jogurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)
1 ruukku Järvikylän Minttua, Oreganoa tai Tilliä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun
patonkia, suolakeksejä tai palttoonnappeja

Valmistus

  1. Raasta pesty kurkku karkeaksi. Sekoita suola joukkoon ja anna raasteen olla huoneenlämmössä 15–30 minuuttia.
  2. Valuta raasteeseen tullut neste tarkkaan pois, puserra raaste vielä kaksin käsin mahdollisimman kuivaksi.
  3. Lisää silputtu yrtti, murskatut valkosipulin kynnet ja mustapippuri joukkoon.
  4. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
  5. Annostele tsatsiki juuri ennen tarjoilua pienten leipästen päälle tai tarjoa se kasvis-, kala- tai liharuokien kanssa.