Yrtti parantaa jokaista ateriaa

Mausta arki Järvikylän yrteillä ja seikkaile makumatkoilla! Suomen laajimmasta yrttivalikoimasta saat raikkautta, tuoksua ja väriä resepteihin tai vaikka valmisruokaan.

Kolme vihreää ideaa

  1. Yrteillä voi korvata suolaa. Testaa esim. lipstikka.
  2. Onnistu kotona: yrttien kasvatusohjeet ja hävikkivinkit.
  3. Yrttitasting piristää illanviettoa. Tulosta maistelupohjat!

30 erilaista yrttiä

Suosituimmat Järvikylän yrtit ovat tilli, basilika, korianteri, persilja ja ruohosipuli. Mutta tunnetko meiramin tai thaibasilikan? Tässä maistiaisia – katso kaikki yrtit resepteineen.

Lehtipersilja

Vaikka suomalaisille rakas kähäräpersilja pitää pintansa, sileälehtinen sisar kirii rinnalle. Suosiota kasvattaa lehtipersiljan tähtirooli globaalin keittiön ruoissa.

Korianteri

Itämaisen ruoan ja tex-mexin perusmauste syventää ruoan makuja ja leikkaa tiukinta tulisuutta. Herkuttele myös makeiden hedelmien kera!

Rosmariini

Havumaisen tuoksuva rosmariini on aromikas lihan marinoija ja keittojen maustaja. Se antaa luonnetta myös uuniperunoihin ja -omenoihin.

Basilika

Suomalaisten suosikkiyrtti on kotikokin bestis: se sopii lähes jokaiseen ruokaan ja ihana tuoksu tuntuu jo yhdestä lehdestä.

Minttu

Raikas minttu on muutakin kuin lampaan maustaja – käytä leivontaan, juomiin ja jälkiruokiin! Seikkailumieltä ruokkivat Aasian minttu ja vahva minttu.

Thaibasilika

Perusbasilikaa voimakkaampi ja aromikkaampi kaveri kestää kuumentamisen esim. nuudeliruokiin. Maussa on makeutta, anista ja kanelia.

Oregano

Unohda kuivatun pizzamausteen maku – tuore oregano on toista maata! Erityisen hyvin se sopii italialaisen, kreikkalaisen ja meksikolaisen keittiön mausteeksi.

Meirami

Hernekeitosta ja kaalikääryleistä tuttu meirami yllättää iloisesti esimerkiksi välimerellisissä ruoissa ja valkosipulin mausteyrttinä. Lisää tuore meirami ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Herkkuja yrteistä

Kakun tai välipalajuoman piristävä makulisä on usein vain lehdestä kiinni. Pidä keittiössäsi aina jotain vihreää!

Katso lisää reseptejä Järvikylästä

Imanin ja Leenan vinkit

Iman ja Leena käyttävät yrttejä pitkin arkea, ja Iman napsii kevään fiilistä tuovia yrttejä myös pelkiltään. Kokeile sinäkin!

Preppaa ja säilytä

Näin pilkot yrtit

Imanin ja Leenan resepti:

Kikhernefritterit & minttu-limejogurttikastike


tai lue resepti täältä.

Mausta arki Järvikylän yrteillä ja seikkaile makumatkoilla! Suomen laajimmasta yrttivalikoimasta saat raikkautta, tuoksua ja väriä resepteihin tai vaikka valmisruokaan.

Kolme vihreää ideaa

  1. Yrteillä voi korvata suolaa. Testaa esim. lipstikka.
  2. Onnistu kotona: yrttien kasvatusohjeet ja hävikkivinkit.
  3. Yrttitasting piristää illanviettoa. Tulosta maistelupohjat!

Imanin ja Leenan vinkit

Iman ja Leena käyttävät yrttejä pitkin arkea, ja Iman napsii kevään fiilistä tuovia yrttejä myös pelkiltään. Kokeile sinäkin!

Preppaa ja säilytä

Näin pilkot yrtit

Imanin ja Leenan resepti:

Kikhernefritterit & minttu-limejogurttikastike


tai lue resepti täältä.

30 erilaista yrttiä

Suosituimmat Järvikylän yrtit ovat tilli, basilika, korianteri, persilja ja ruohosipuli. Mutta tunnetko meiramin tai thaibasilikan? Tässä maistiaisia – katso kaikki yrtit resepteineen.

Lehtipersilja

Vaikka suomalaisille rakas kähäräpersilja pitää pintansa, sileälehtinen sisar kirii rinnalle. Suosiota kasvattaa lehtipersiljan tähtirooli globaalin keittiön ruoissa.

Korianteri

Itämaisen ruoan ja tex-mexin perusmauste syventää ruoan makuja ja leikkaa tiukinta tulisuutta. Herkuttele myös makeiden hedelmien kera!

Rosmariini

Havumaisen tuoksuva rosmariini on aromikas lihan marinoija ja keittojen maustaja. Se antaa luonnetta myös uuniperunoihin ja -omenoihin.

Basilika

Suomalaisten suosikkiyrtti on kotikokin bestis: se sopii lähes jokaiseen ruokaan ja ihana tuoksu tuntuu jo yhdestä lehdestä.

Minttu

Raikas minttu on muutakin kuin lampaan maustaja – käytä leivontaan, juomiin ja jälkiruokiin! Seikkailumieltä ruokkivat Aasian minttu ja vahva minttu.

Thaibasilika

Perusbasilikaa voimakkaampi ja aromikkaampi kaveri kestää kuumentamisen esim. nuudeliruokiin. Maussa on makeutta, anista ja kanelia.

Oregano

Unohda kuivatun pizzamausteen maku – tuore oregano on toista maata! Erityisen hyvin se sopii italialaisen, kreikkalaisen ja meksikolaisen keittiön mausteeksi.

Meirami

Hernekeitosta ja kaalikääryleistä tuttu meirami yllättää iloisesti esimerkiksi välimerellisissä ruoissa ja valkosipulin mausteyrttinä. Lisää tuore meirami ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Herkkuja yrteistä

Kakun tai välipalajuoman piristävä makulisä on usein vain lehdestä kiinni. Pidä keittiössäsi aina jotain vihreää!

Katso lisää reseptejä Järvikylästä

Löydä oma suosikkisi

Katso kaikki yrtit – tutustu käyttövinkkeihin ja resepteihin!

Yrttien kotikasvatus

Kevään valo kutsuu nauttimaan yrteistä pitkän kaavan mukaan. Istuta siis kaupasta tuotu yrtti alustavasti sisälle odottamaan ja siirrä kesällä kasvimaalle tai parvekkeelle. Katso istutus- ja kasvatusvinkit sekä lajikkeiden erityispiirteet tillistä sitruunamelissaan ja vetristä viherpeukalosi!

Hyvästi hävikki!

Kun yrtit alkavat näyttämään nahistumisen merkkejä, eikä päivän ruokalistassa ole niille tilausta, ota viimeiset vihreät hyötykäyttöön Järvikylän helpoilla vinkeillä. Ylijääneistä yrteistä on moneksi: loihdi maustekuutioita, hauduta teetä tai pyöräytä maustevoi 💚 Katso kaikki vinkit!

image_printTulosta
2025-03-24T08:40:44+00:00