Vähennä ruokahävikkiä – näin hyötykäytät yrttijämät

Kun yrtit alkavat näyttämään nahistumisen merkkejä, eikä päivän ruokalistassa ole niille tilausta, ota viimeiset vihreät hyötykäyttöön näillä helpoilla vinkeillä.

Kuusi helppoa vinkkiä – näin käytät ylijääneet yrtit

Hävikki maustekuutioiksi

Pilko ylijäämät jääpalamuottiin, lisää chiliä ja muita mausteita. Täytä muotti oliiviöljyllä ja pakasta. Näppärät kuutiot sujahtavat patoihin, keitinveteen tai vaikka munakkaan sekaan.

Pyöräytä kelmuun ja pakasta

Yrtit säilyttävät makunsa ja värinsä pakkasessa pitkään. Jäisestä kimpusta leikkaat kätevästi tarvitsemasi määrän.

Yrttitee

Saksi yrtit teepannuun ja kaada päälle kuuma vesi. Lisää hunaja, sekoita ja anna hautua 10–15 minuuttia.

Viileää virkistystä

Silppua yrtit jääpalamuottiin, täytä vedellä ja pakasta. Ihastuttavat yrttijääpalat tarjoavat välitöntä virkistystä ja tuoreutta juomaasi.

Voihan yrttirippeet

Tee maustevoita itse. Kun voi pursuaa tuoreita makuja ja vihervoimaa, maistuu se tuplasti paremmalta. Silppua yritit, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita voin kanssa. Anna jähmettyä jääkaapissa 20 min ja nauti.

Yrttiöljy

Yrttiöljy sopii mainiosti salaattien kastikkeeksi tai grilliruokien jälkimaustamiseen. Kippaa ylijääneet yrtit, ripaus suolaa sekä oliiviöljy blenderiin ja sekoita sileäksi. Anna maustua seuraavaan päivään.

Herkullisimmat hävikkireseptit

Loihdi yrttijämistä maukas pesto tai maustevoi. Kurkkaa myös, miten yhdistät yrtit kotikosmetiikkaan.

image_printTulosta
2024-09-16T06:58:35+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uusimmat sisällöt