Kun yrtit alkavat näyttämään nahistumisen merkkejä, eikä päivän ruokalistassa ole niille tilausta, ota viimeiset vihreät hyötykäyttöön näillä helpoilla vinkeillä.
Kuusi helppoa vinkkiä – näin käytät ylijääneet yrtit
Hävikki maustekuutioiksi
Pilko ylijäämät jääpalamuottiin, lisää chiliä ja muita mausteita. Täytä muotti oliiviöljyllä ja pakasta. Näppärät kuutiot sujahtavat patoihin, keitinveteen tai vaikka munakkaan sekaan.
Pyöräytä kelmuun ja pakasta
Yrtit säilyttävät makunsa ja värinsä pakkasessa pitkään. Jäisestä kimpusta leikkaat kätevästi tarvitsemasi määrän.
Yrttitee
Saksi yrtit teepannuun ja kaada päälle kuuma vesi. Lisää hunaja, sekoita ja anna hautua 10–15 minuuttia.
Viileää virkistystä
Silppua yrtit jääpalamuottiin, täytä vedellä ja pakasta. Ihastuttavat yrttijääpalat tarjoavat välitöntä virkistystä ja tuoreutta juomaasi.
Voihan yrttirippeet
Tee maustevoita itse. Kun voi pursuaa tuoreita makuja ja vihervoimaa, maistuu se tuplasti paremmalta. Silppua yritit, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita voin kanssa. Anna jähmettyä jääkaapissa 20 min ja nauti.
Yrttiöljy
Yrttiöljy sopii mainiosti salaattien kastikkeeksi tai grilliruokien jälkimaustamiseen. Kippaa ylijääneet yrtit, ripaus suolaa sekä oliiviöljy blenderiin ja sekoita sileäksi. Anna maustua seuraavaan päivään.
Herkullisimmat hävikkireseptit
Loihdi yrttijämistä maukas pesto tai maustevoi. Kurkkaa myös, miten yhdistät yrtit kotikosmetiikkaan.