Meidän Mervi jää eläkkeelle! ? Mervin tuntee sydämellisestä naurusta.
”Eräs hevi-osaston hoitaja sanoi, että tykkään susta kun olet niin tavallinen. Se oli positiivisesti sanottu: tavallisen kanssa on helppo jutella”, Mervi Tervonen hymyilee.
Ihmiset ovat olleet Merville työn paras mauste. Avainasiakaspäällikkönä hän on huristellut pitkin Keski- ja Pohjois-Suomea ja auttanut hevi-ammattilaisia valitsemaan sopivaa salaatti- ja yrttivalikoimaa, inspiroivaa esillelaittoa ja tuoreutta tukevaa tilausrytmiä.
Merville hevi-hoitajat ovat olleet enemmänkin työkavereita kuin asiakkaita.
”Muutamien kanssa olen tehnyt yhteistyötä kaikki nämä vuodet, ensin puhelimitse myynnissä ja sitten kasvokkain kentällä”, Mervi kertoo.
30 työvuoden aikana maailma on muuttunut
”Alkuun Järvikylässä oli muutama salaatti, tilli, persilja, ruohosipuli, sitruunamelissa ja minttu. Siitä lähdettiin opettamaan hevi-hoitajille salaattien ja yrttien käyttöä, säilytystä ja hyvää valikoimaa.”
Tuotetuntemus ja valikoima ovat moninkertaistuneet, mutta aina löytyy uutta vihreää maisteltavaksi. Uudet maut rantautuvat kotikeittiöihin vähitellen.
”Esimerkiksi korianterin voittokulku alkoi etelästä. Kesti pari vuotta, että se alkoi maistua Oulussa.”
Mervin uran pituudesta kertoo toinenkin muutos.
”Aikanaan Oulun lähialueelle rakennettiin iso market keskelle tyhjää peltoa. Siellä ei ollut asiakkaita lähelläkään! Nyt sama kauppa on keskellä lapsiperheiden kerrostaloaluetta.”
Suomalaista vihreää
Järvikylän vehreästä valikoimasta Mervin omia lemmikkejä ovat monikäyttöinen timjami ja rucola.
”Eihän lisukesalaatti ole yhtään mitään ilman rucolaa! Laitan sitä ihan mihin vaan – tortillatäytteeseen ja lohen päälle.”
Terveisinä lukijoille Merville tulee mieleen kaksi asiaa: kiitos hevi-osastojen väelle hyvästä yhteistyöstä ja rakkaus suomalaiseen ruokaan.
”On meidän kaikkien etu, että käytämme suomalaisia ja Suomessa kasvatettuja terveellisiä, maukkaita tuotteita.”
Kiitos Mervi ahkeruudestasi ja ystävyydestäsi Järvikylällä! Nauti ikivihreistä vapaavuosista ??