150 g pekonia kuutioituna
400 g tomaattimurskaa
3-4 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä murskattua
1-2 keltasipulia kuorittuna ja silputtuna
½ punainen chili pilkottuna
1 dl valkoviiniä tai vettä
2-3 rkl punaviinietikkaa
timjamia
3-4 rkl oliiviöljyä
cayennepippuria
suolaa, pippuria
1 tl sokeria
400 g gluteenitonta spagettia
Järvikylän basilikaa
Järvikylän rucolaa
Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai paistinpannulla. Lisää sipulisilppu, valkosipuli ja pekonikuutiot. Paista pekoni ja sipuli kullanruskeiksi. Lisää valkoviini, etikka, vesi ja tomaattimurska. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10-15 min, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria ja timjamia. Tarkista maku uudelleen.
Keitä pasta kypsäksi pussissa olevan ohjeen mukaan, siivilöi. Lisää pastan joukkoon 2-3 rkl oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria. Yhdistä kastike ja pasta, annostele lautasille, rouhi vielä päälle hieman mustapippuria, vastaraastettua juustoa sekä lisää basilikaa ja rucolaa sekä pieni tujaus oliiviöljyä.
Mikäli haluat annoksen maidottomana, jätä raastamatta päälle parmesaania tai pecorino romanaa. Kaikissa tapauksissa basilika, rucola ja vastarouhittua mustapippuria.