24 kpl, 90 minuuttia

5 dl rasvatonta piimää
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl juustoraastetta
3 oksaa Järvikylän Rosmariinia
3 dl puurohiutaleita
½ dl öljyä
6–7 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja

Yrttitäyte

75 g voita tai margariinia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
½ ruukkua Järvikylän Basilikaa
¼ ruukkua Järvikylän Oreganoa
¼ ruukkua Järvikylän Timjamia
¼ tl mustapippurirouhetta

Kaada lämmitetty (40 astetta) piimä taikinakulhoon. Murenna hiiva joukkoon ja lisää suola sekä siirappi. Sekoita hyvin. Lisää juustoraaste, rosmariinisilppu puurohiutaleet ja öljy. Alusta jauhoilla pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Ripottele työpöydälle kerros jauhoja ja kumoa kohonnut taikina pöydälle. Leikkaa taikina kahteen osaan ja leikkaa taikinapalat sämpylöiksi. Pyöräytä leikkauspintoihin kerros jauhoja ja siirrä sämpylät leivinpaperoiduille uunipelleille. Peitä ja kohota.

Sekoita pehmeään rasvaan valkosipuli, silputut yrtit ja mustapippuri. Paina sormella syvennykset kohonneisiin sämpylöihin ja annostele yrttitäyte syvennyksiin.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti sämpylät lämpiminä.

image_printTulosta