Yrttiset lihapullat

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayannepippuria
¾ dl korppujauhoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria myllystä
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
1/2 ruukkua Järvikylän Timjamia
TAI 1 Järvikylän Lihamix, ½ timjamista

Valmistus:
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet kuutioiksi. Kuullota ne öljyssä, johon on lisätty paprikajauhe ja cayannepippuri. Lisää seos kermaviilin joukkoon. Lisää myös kananmuna, korppujauho, tomaattipyre, puolet Liha Mixin timjamista sekä kaikki mausteet. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita. Muotoile lihapulliksi ja paista pannulla tai leivinpaperin päällä uunissa n. 15 min 225 asteessa. Tarjoile tomaattikastikkeen ja pastan tai spagetin kera.

Yrttinen tomaattikastike

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
Oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl punaviinietikkaa
2 tlk laadukasta tomaattimurskaa (yht. 800 g)
2 dl vettä
Mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 ruukkua Järvikylän Rosmariinia
TAI 1 Järvikylän Lihamix, kaikki rosmariinin oksat ja puolet timjamin oksista

Valmistus: kuullota kuutioidut sipulit ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Lisää punaviinietikka ja kiehauta. Lisää tomaatttimurskat, vesi, mustapippuri, suola, sokeri ja rosmariinin oksat. Hauduta kastiketta sen aikaa, kun valmistat lihapullat. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon myös timjamit.

image_printTulosta