6 annosta, valmistusaika 60 minuuttia
1 kg syyskurpitsaa tai myskikurpitsaa (butternut)
oliiviöljyä
1 ruukku Järvikylän Timjamia
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
merisuolahiutaleita
rouhittua mustapippuria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta oliiviöljyä uunipannuun tai laakeaan uunivuokaan. Leikkaa puolet yrteistä oliiviöljyn päälle ja ripottele merisuolahiutaleita ja karkeaksi rouhittua mustapippuria päälle. Viipaloi siemenettömäksi puhdistettu kurpitsa ja pane viipaleet uunipellille. Pirskottele oliiviöljyä ja ripottele merisuolahiutaleita viipaleille ja leikkaa loput yrtit pinnalle. Paahda kurpitsaviipaleita uunissa 30–50 minuuttia.
Tarjoa viipaleet pääruokien lisukkeena tai käytä ne couscous-pohjaiseen salaattiin tai soseuta kypsä hedelmäliha keitoksi.
VINKKI!
Sekoita paahdetuille kurpitsalohkoille kastike paksusta jogurtista, suolasta ja chilimausteseoksesta. Pyöräytä kastike kulhoon, valuta oliiviöljyä päälle ja silppua Järvikylän Minttua pinnalle.