Yrttiöljy

1 dl Järvikylän Rakuunan, Mintun ja Basilikan lehtiä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä

Mittaa aineet blenderiin ja sekoita sileäksi. Anna maustua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Käytä salaattien kastikkeena tai grilliruokien jälkimaustamiseen.

Timjamiöljy

1 ruukku Järvikylän Timjamia
2 ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä

Pane aineet suurisuiseen pulloon tai purkkiin. Kierrä kansi kiinni ja ravista. Anna maustua huoneenlämmössä pari päivää.

Basilika-valkosipuliöljy

1 ruukku Järvikylän Basilikaa
1 valkosipuli
1 tl kokonaisia mustapippureita
8 katajanmarjaa
2 ½ dl oliiviöljyä

Pane aineet suurisuiseen pulloon tai purkkiin. Kierrä kansi kiinni ja ravista. Anna maustua huoneenlämmössä pari päivää.

Käytä salaattikastikkeiden valmistukseen, paistamiseen tai grillausöljynä.

image_printTulosta