Yrttinen lihapata Järvikylän tapaan haudutetaan punaviinissä ja maustetaan tuoreella rosmariinilla ja timjamilla.

Ainekset
1 kg naudan patalihaa (keittoliha, ulkopaisti tms. mitä rasvaisempaa ruhonosaa, sen mureampaa)
½ valkosipuli
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 pullo punaviiniä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
3 dl lihalientä
1 rkl tomaattipyrettä
3 laakerinlehteä
2-3 tl suolaa
100 g herkkusieniä
1/2 ruukkua Järvikylän Timjamia ja
1/2 ruukkua Järvikylän Rosmariinia
TAI 1 prk Järvikylän Lihamix (sisältää timjamia ja rosmariinia)

Valmistus

  1. Ota liha lämpenemään n. tunti ennen ruuanlaittoa. Laita uunipata kuumenemaan uuniin.
  2. Pilko liha kuutioiksi ja paista palat parissa erässä pannulla. Lisää lihat pataan.
  3. Paista kuutioitu sipuli ja valkosipulit pannulla öljyssä ja lisää pataan. Lisää myös pullo viiniä, tomaattipyre, lihaliemi ja mausteet pataan.
  4. Lisää Järvikylän yrtit. Kypsennä ilman kantta 200 asteessa ensin puoli tuntia.
  5. Vähennä lämpöä 175 asteeseen, lisää kansi ja jatka kypsennystä vielä 3-4 tuntia (tai jopa yön yli, jolloin voit tiputtaa lämmön 100 asteeseen) .
  6. Paista sitten vielä lohkotut herkkusienet pannulla ja lisää ne pataan. Anna hautua hetki. Poimi yrttien rangat pois padasta ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
image_printTulosta