Yrttinen lihapata Järvikylän tapaan haudutetaan punaviinissä ja maustetaan tuoreella rosmariinilla ja timjamilla.
Ainekset
1 kg naudan patalihaa (keittoliha, ulkopaisti tms. mitä rasvaisempaa ruhonosaa, sen mureampaa)
½ valkosipuli
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 pullo punaviiniä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
3 dl lihalientä
1 rkl tomaattipyrettä
3 laakerinlehteä
2-3 tl suolaa
100 g herkkusieniä
1/2 ruukkua Järvikylän Timjamia ja
1/2 ruukkua Järvikylän Rosmariinia
TAI 1 prk Järvikylän Lihamix (sisältää timjamia ja rosmariinia)
Valmistus
- Ota liha lämpenemään n. tunti ennen ruuanlaittoa. Laita uunipata kuumenemaan uuniin.
- Pilko liha kuutioiksi ja paista palat parissa erässä pannulla. Lisää lihat pataan.
- Paista kuutioitu sipuli ja valkosipulit pannulla öljyssä ja lisää pataan. Lisää myös pullo viiniä, tomaattipyre, lihaliemi ja mausteet pataan.
- Lisää Järvikylän yrtit. Kypsennä ilman kantta 200 asteessa ensin puoli tuntia.
- Vähennä lämpöä 175 asteeseen, lisää kansi ja jatka kypsennystä vielä 3-4 tuntia (tai jopa yön yli, jolloin voit tiputtaa lämmön 100 asteeseen) .
- Paista sitten vielä lohkotut herkkusienet pannulla ja lisää ne pataan. Anna hautua hetki. Poimi yrttien rangat pois padasta ennen tarjoilua.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.