Monikäytöinen yrtti-tuorejuustotahna maustuu rosmariinilla tai timjamilla. Se sopii leivän päälle ja vaikka uuniperunoiden kanssa. Yrttiöljy sopii myös liha-, kala ja kasvisruokien maustamiseen.
4–8 annosta, valmistusaika 10 minuuttia
Ainekset
1 Iso ruukku Järvikylän Rosmariinia tai
Timjamia
1 dl oliiviöljyä
¾ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–25 %)
Tarjoiluun
patonkia, palttoonnappeja tai leipää
Valmistus
- Hienonna desilitran verran rosmariinin- tai timjaminlehtiä yhdessä öljyn ja mausteiden kanssa teholeikkurissa.
- Vatkaa tuorejuuston rakenne kuohkean notkeaksi esim. sähkövatkaimella.
- Lisää yrttiöljyä 2–3 ruokalusikallista tuorejuuston joukkoon huolettomasti sekoittaen.
- Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Tarjoa leivän, korppujen tai uuniperunoiden kera.
VINKKI!
Yrttiöljy sopii myös liha-, kala ja kasvisruokien maustamiseen.