8 annosta, valmistusaika 10 minuuttia
2 ruukkua Järvikylän Kartanon salaattia
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
1 ruukku Järvikylän Kirveliä
Kastike
½ dl öljyä
¼ dl viinietikkaa
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
Tarjoiluun
4 pyöreää annosruisleipää ø 6 cm
margariinia, Oivariinia tai tuorejuustoa
mustapippurirouhetta
Pinnalle
¾ dl siemenpähkinäsekoitusta paahdettuna
Aloita voitelemalla avatut annosruisleivät. Ripottele mustapippurirouhetta levitteen päälle. Huuhtele ja linkoa salaatinlehdet. Suikaloi salaatinlehdet ja silppua yrtit. Yhdistä salaattisuikaleet ja yrttisilppu. Sekoita kastikkeen aineet.
Annostele salaatti voideltujen leipäviipaleiden päälle, valuta kastiketta salaatin päälle ja ripottele siemen-pähkinä- sekoitusta pinnalle.