6 kpl
Vegaaninen ja gluteeniton avokadoburgeri tuo tuoretta vaihtelua tavalliselle hampurilaiselle.
Avokadoburgerit
6 kpl Kypsää, mutta kiinteää avokadoa
Järvikylän tuoretta korianteria
Järvikylän Romaine-salaattia tai Patruunan salaattia
Ananaspaloja
Kasvishampurilaispihvejä (kts. ohje alla)
Vegaanista majoneesia (kts. ohje alla)
Seesaminsiemeniä
Kasvishampurilaispihvit
2 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl Auringonkukansiemeniä
1 dl Cashewpähkinöitä
1 kpl Punasipuli
3 rkl Järvikylän tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl Tamari-kastiketta
Hyppysellinen merisuolaa
Mustapippuria
(muista valinnaisia mausteita)
Vegaaninen majoneesi
1,5 dl Soijamaitoa huoneenlämpöisenä
1 tl Dijon-sinappia
1-2 rkl Vaahterasiirappia
1/4 tl Kurkumaa
2 tl Omenaviinietikkaa
Hyppysellinen merisuolaa
3 dl
Kasvishampurilaispihvit
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele aurinkokuivatut tomaatit ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää siemenet ja pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna muusiksi. Kaavi seos kulhoon. Silppua sekaan sipulit ja yrtit. Lisää soijakastike ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Muotoile noin 10 kappaletta pieniä pihvejä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista pihvejä noin 15–20 minuuttia. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa ja nauti viikon sisällä.
Vegaaninen majoneesi
Annostele soijamaito, sinappi, vaahterasiirappi, kurkuma, omenaviinietikka ja suola tehosekoittimeen ja sekoita. Tehosekoittimen ollessa päällä kaada sekaan öljyä ohuena vanana samalla nostaen tehosekoittimen tehoa hieman, kunnes majoneesi paksuuntuu. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai jotain mausteista. Mikäli seos on liian paksua, lisää hieman soijamaitoa, tai mikä seos on liian juoksevaa, sekoita joukkoon lisää öljyä. Sekoita joukkoon sitruunan mehu. Säilytä suljettavassa purkissa jääkaapissa ja käytä viikon sisällä.
Huom! Jotta majoneesi paksuuntuu, on tärkeää, että soijamaito ja auringonkukkaöljy ovat molemmat huoneenlämpöisiä.
Kasaaminen
Halkaise avokado terävällä veitsellä ja poista kivi. Irrota puoliskoista kuoret varovaisesti. Lisää toisen puoliskon päälle salaatinlehti ja aseta sen päälle kasvispihvi. Lisää pinnalle majoneesia ja ananaspaloja sekä korianteria. Aseta kanneksi toinen avokadopuolisko ja kiinnitä hampurilainen hammastikulla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa ja nauti oitis.