Mausteiset vietnamilaiset kesärullat saavat makua tuoreesta korianterista ja valkosipuliruohosta sekä korianteri-seesamidipistä.

4 annosta
valmistusaika 30 min
vegaaninen

Dippi
1 ruukku Järvikylän Korianteria
½ punainen chili
1 tl raastettua inkivääriä
½ tl sokeria
1 valkosipulin kynsi tai Järvikylän Valkosipuliruohoa
½ dl soijaa
1 limen mehu
1 tl seesamiöljyä
½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Rullat
300 g keitettyjä riisinuudeleita
2 porkkanaa pilkottuna
2 punaista paprikaa pilkottuna
1 kurkku pilkottuna
100 g ituja
16 riisipaperiarkkia

Valmistus

  1. Valmista dippi: soseuta tehosekoittimella puolet korianterista, chili, inkivääri, sokeri, valkosipuli, soija, limemehu, seesamiöljy ja -siemenet.
  2. Tee rullat: Kasta riisipaperi kuumassa vedessä.
  3. Kääri arkin sisään nuudeleita, korianteria ja kasviksia. Tarjoile dipin kanssa.