Valkosipuliruohon, lehtikaalin, juustojen ja pastan liitto on täysin vastustamaton! Kastikkeen sekaan voi sujauttaa muitakin yrttejä, kuten basilikaa, ruohosipulia tai vaikka kourallisen oreganoa.

2 annosta
15 min
Helppo

Ainekset

Kastike
1 ruukku lehtikaalia
0,5 ruukkua valkosipuliruohoa
30 g pecorinoa, raastettuna
0,5 sitruunan mehu
0,5-1 dl dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
loraus vettä
suolaa
mustapippuria

Muut ainekset
noin 200 g spagettia tai muuta pastaa
1 mozzarella-pallo, paloiteltuna
Järvikylän basilikaa

Ohje
1. Keitä iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta se runsaalla suolalla. Kun vesi kiehuu, lisää pasta kattilaan ja keitä pakkausohjeen mukaan.
2. Tee sillä välin kastike. Mittaa kaikki ainekset yhteen astiaan ja soseuta joko sauva- tai tehosekoittimella. Lisää hieman vettä pienissä osissa, jos seos tuntuu liian jämäkältä.
3. Kun pasta on kypsää, ota noin 1 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta loput pois. Lisää kastike valutetun pastan joukkoon yhdessä keitinvesilorauksen kanssa. Sammuta liesi, lisää pecorinoraaste ja sekoita jälleen. Jos pasta tuntuu liian jämäkältä, lisää loraus keitinvettä.
4. Annostele pasta syville lautasille ja viimeistele mozzarellapaloilla ja basilikan lehdillä.

image_printTulosta