Tuoreet yrtit tuovat kreikkalaisen kurkku-jogurttikastikkeen aivan uudelle tasolle! Raikas tsatsiki sopii dipiksi, lisukkeeksi ja salaatinkastikkeeksi. Testaa rohkeasti maustamista eri yrteillä – muun muassa minttu, tilli, oregano ja basilika ovat oiva pari tsatsikille.
6 annosta
valmistusaika 20 minuuttia
Ainekset
1 kurkku
1 tl suolaa
2 dl paksua jogurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)
1 ruukku Järvikylän Minttua, Oreganoa tai Tilliä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
patonkia, suolakeksejä tai palttoonnappeja
Valmistus
- Raasta pesty kurkku karkeaksi. Sekoita suola joukkoon ja anna raasteen olla huoneenlämmössä 15–30 minuuttia.
- Valuta raasteeseen tullut neste tarkkaan pois, puserra raaste vielä kaksin käsin mahdollisimman kuivaksi.
- Lisää silputtu yrtti, murskatut valkosipulin kynnet ja mustapippuri joukkoon.
- Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
- Annostele tsatsiki juuri ennen tarjoilua pienten leipästen päälle tai tarjoa se kasvis-, kala- tai liharuokien kanssa.