(riittää 500-700 g:lle naudanlihaa)
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
4–6 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 pieni omena
1 tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
¼ dl hunaja-omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
Silppua timjami. Paahda kuoritut valkosipulin kynnet, pilkottu chili ja omena paistinpannussa keskilämmöllä sekoitellen kunnes pinta karamellisoituu. Murskaa paahtuneet valkosipulin kynnet veitsen lappeepuolella leikkuulaudan päällä yhdessä suolan kanssa. Laita kaikki marinadin aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
Marinoi ja mausta naudanpihvejä, naudan paistia, jauhelihaa tai maustamattomia kasviproteiinivalmisteita.
Maustumisaika parista tunnista seuraavan päivään.
Kypsennä marinoidut tuotteet paistinpannussa tai uunissa.