Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
3½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(Tai valmis murutaikinapohja)
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa (250 g)
n. 1/3 ruukkua timjamia
1 dl ruokokidesokeria
1 tl vanilliinisokeria
2-3 omenaa
kanelia ja sokeria
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne seokseen. Painele murutaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytettä varten kerman sekaan maitorahka.
Raasta noin 2 omenaa. Riivi timjamista lehdet ja sekoita raastetun omenan ja sokerien kanssa. Kiehauta omena-timjami-sokeri seos nopeasti kattilassa. Lisää jäähtynyt seos kerman ja rahkan joukkoon. Kaada täyte raa’an taikinapohjan päälle. Viipaloi ohuita siivuja omenaa täytteen päälle. Laita lopuksi hieman kanelia ja sokeria omenien päälle.
Paista 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoillaan jäähtyneenä, lisää halutessasi kaneli-sokeriseosta ja tuoreita timjamin lehtiä myös tortun päälle.