Raikas timjami-mustikkapullasmoothie, jossa on Järvikylän timjamia ja cashewmaitoa. Valmista 30 minuutissa!
2 isoa kerrossmoothieta
30 min
gluteeniton, maidoton, laktoositon, vegaaninen, kasvisruokavalio
helppo
Ainekset
Pullasmoothie
2 kpl paloina pakastettua luomubanaania
2 dl cashewmaitoa
2 rkl chia-siemeniä
3 kpl pehmeää kivetöntä taatelia
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua vaniljaa
Timjami-mustikkasmoothie
3 tl Järvikylän timjamia
200 g kotimaista pakastemustikkaa
1/2-1 kpl kuorittu punajuuri
1 sitruunan mehu
1 dl cashewmaitoa
Tarjoiluun
tuoretta Järvikylän timjamia
mustikoita
VALMISTUS
- Valmista ensin pullakerros: Liota chiansiemeniä cashewmaidossa noin vartti.
- Soseuta kaikki kerroksen raaka-aineet tasaiseksi smoothieksi.
- Kaada pullasmoothie kannuun ja laita se jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan toisen kerroksen valmistumista.
- Valmista sitten timjami-mustikkakerros. Blenderiä ei tarvitse pestä välissä!
- Soseuta ensin pieniksi paloiksi pilkottu kuorittu punajuuri, timjami, sitruunamehu sekä cashewmaito tasaiseksi.
- Lisää seokseen sitten pakastemustikat vähän kerrallaan, kunnes smoothie on tasaista.
- Kokoa timjami-mustikkapullasmoothiet heti: jaa kahden lasin pohjalle ensin suurin osa timjami-mustikkasmoothiesta.
- Lusikoi kerroksen päälle pullasmoothie ja sitten vielä loput mustikkasmoothiesta. Jos haluat saada smoothieen solmuvärjätyn vaikutelman, työntele hammastikkua ylös alas kerrosten välillä lasin sisäreunaa pitkin.
- Kruunaa timjami- mustikkapullasmoothiet lopuksi tuoreilla mustikoilla ja timjaminlehdillä.
Ps. Silloin kun sinulla ei ole aikaa rakennella kerrossmoothieita, voit blendata molempien kerrosten raaka-aineet myös keskenään.
Pps. Kun totut punajuuren makuun smoothiessa, sen määrää voi pikkuhiljaa lisätä. Voit myös halutessasi käyttää kypsää punajuurta.