Raikas timjami-mustikkapullasmoothie, jossa on Järvikylän timjamia ja cashewmaitoa. Valmista 30 minuutissa!

2 isoa kerrossmoothieta
30 min
gluteeniton, maidoton, laktoositon, vegaaninen, kasvisruokavalio
helppo

Ainekset

Pullasmoothie

2 kpl paloina pakastettua luomubanaania
2 dl cashewmaitoa
2 rkl chia-siemeniä
3 kpl pehmeää kivetöntä taatelia
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua vaniljaa

Timjami-mustikkasmoothie

3 tl Järvikylän timjamia
200 g kotimaista pakastemustikkaa
1/2-1 kpl kuorittu punajuuri
1 sitruunan mehu
1 dl cashewmaitoa

Tarjoiluun

tuoretta Järvikylän timjamia
mustikoita

VALMISTUS

  1. Valmista ensin pullakerros: Liota chiansiemeniä cashewmaidossa noin vartti.
  2. Soseuta kaikki kerroksen raaka-aineet tasaiseksi smoothieksi.
  3. Kaada pullasmoothie kannuun ja laita se jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan toisen kerroksen valmistumista.
  4. Valmista sitten timjami-mustikkakerros. Blenderiä ei tarvitse pestä välissä!
  5. Soseuta ensin pieniksi paloiksi pilkottu kuorittu punajuuri, timjami, sitruunamehu sekä cashewmaito tasaiseksi.
  6. Lisää seokseen sitten pakastemustikat vähän kerrallaan, kunnes smoothie on tasaista.
  7. Kokoa timjami-mustikkapullasmoothiet heti: jaa kahden lasin pohjalle ensin suurin osa timjami-mustikkasmoothiesta.
  8. Lusikoi kerroksen päälle pullasmoothie ja sitten vielä loput mustikkasmoothiesta. Jos haluat saada smoothieen solmuvärjätyn vaikutelman, työntele hammastikkua ylös alas kerrosten välillä lasin sisäreunaa pitkin.
  9. Kruunaa timjami- mustikkapullasmoothiet lopuksi tuoreilla mustikoilla ja timjaminlehdillä.

Ps. Silloin kun sinulla ei ole aikaa rakennella kerrossmoothieita, voit blendata molempien kerrosten raaka-aineet myös keskenään.

Pps. Kun totut punajuuren makuun smoothiessa, sen määrää voi pikkuhiljaa lisätä. Voit myös halutessasi käyttää kypsää punajuurta.

image_printTulosta