Yhteistyöresepti Hätälä & Järvikylä

Tandoori-lohitahna on täydellisen pehmeä ja sopivan mausteinen dippi tai täyte Naan-leivän kanssa.

Tahna:
250 g Hätälän lämminsavustettua lohta (tai loimulohta) palana
100 g paksua majoneesia
50 g turkkilaista jogurttia
1 tl limen mehua
(ja hieman kuorta hienona raasteena) 2/3 ruukkua Järvikylän minttua
2/3 ruukkua Järvikylän korianteria
1-2 rkl Tandooritahnaa

Lisäksi:
2 kpl Naan-leipää
2 kpl isoja tomaatteja
½ tuorekurkku
200 g turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua minttua ja korianteria
1 punasipuli puolirenkaiksi leikattuna 1 rkl väkiviinietikkaa, 2 rkl sokeria,
3 rkl vettä, suolaa

Sekoita kulhossa majoneesi sekä jogurtti. Mausta seos limen mehulla, hienoksi leikatuilla yrteillä ja tandooritahnalla. Poista kalasta nahka ja nahan alla oleva ruskea lihas. Hienonna kala käsin syyrakenteen mukaisesti lastumaiseksi. Sekoita lohi tahnan joukkoon.

Leikkaa kurkku kuutioiksi ja sekoita niihin hieman suolaa. Kuivaa kuutiot talouspaperin päällä. Sekoita kurkut, jogurtti ja hienonnetut yrtit. Mausta vielä limen mehulla. Kuumenna vesi, lisää sokeri ja etikka. Mausta ripauksella suolaa ja kaada seos sipulirenkaiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua n. 30 min.

Lämmitä Naan-leivät ja kokoa tarjoiluvati haluamallasi tavalla. Voit yhdistää tähän myös mainiosti mitä tahansa Järvikylän salaattia.

image_printTulosta