Maukkaita nuoria lehtiä, paahdettua porkkanaa, pannulla rapeutettua saaristolaisleipää, päärynätähtiä… Ihanan ruokaisa salaatti sopii jouluaterian ja loppiaismenun keventäjäksi, uuden vuoden ruokapöytään ja talvipäivän tähdeksi. Reseptin teki Parantava ruoka -blogin Sanna Hiltunen.

10 annosta | maidoton, vegaaninen (gluteeniton)

Ainekset
2 ps Järvikylän Maukas-salaattisekoitusta
400 g porkkanoita
1 rkl öljyä
1 tl juoksevaa hunajaa (tai siirappia vegaaniseen)
ripaus suolaa
0,5 dl mantelilastuja
3 palaa (gluteenitonta) saaristolaisleipää
1 iso päärynä
1 granaattiomenan siemenet

Salaatinkastike
1 dl rypsiöljyä
1,5 rkl sitruunamehua
1,5 rkl juoksevaa hunajaa (tai siirappia vegaaniseen)
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Paahdetut porkkanat

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja porkkanat ja leikkaa ne ensin pitkittäin neljään osaan ja sen jälkeen n. 3 cm paloiksi. Sekoita kulhossa 1 rkl öljyä, 1 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyöräytä porkkanat öljyseoksessa ja levitä uunipellille. Paahda uunissa n. 20 min tai kunnes porkkanat ovat kypsiä mutta napakoita. Anna jäähtyä.

Paahdetut mantelilastut

Laita mantelilastut kuivalle pannulle ja paahda kuumalla lämmöllä kullanruskeiksi koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta!

Rapeat saaristolaisleivät

Leikkaa leivät noin 1 cm levyisiksi paloiksi. Lorauta pannulle hieman öljyä ja paahda muutama minuutti kunnes ne ovat rapeita.

Päärynä

Leikkaa päärynästä viipaleita ja paina piparkakkumuotilla kuvioiksi.

Kokoa salaatti

Kokoa salaattivadille tai reunalliselle tarjottimelle nuoret lehdet, paahdetut porkkanat, paahdetut saaristolaisleivät, päärynät, paahdetut mantelit sekä granaattiomenan siemenet.

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

image_printTulosta