Maukkaita nuoria lehtiä, paahdettua porkkanaa, pannulla rapeutettua saaristolaisleipää, päärynätähtiä… Ihanan ruokaisa salaatti sopii jouluaterian ja loppiaismenun keventäjäksi, uuden vuoden ruokapöytään ja talvipäivän tähdeksi. Reseptin teki Parantava ruoka -blogin Sanna Hiltunen.

10 annosta | maidoton, vegaaninen (gluteeniton)

2 ps Järvikylän Maukas-salaattisekoitusta
400 g porkkanoita
1 rkl öljyä
1 tl juoksevaa hunajaa (tai siirappia vegaaniseen)
ripaus suolaa
0,5 dl mantelilastuja
3 palaa (gluteenitonta) saaristolaisleipää
1 iso päärynä
1 granaattiomenan siemenet

Salaatinkastike:

1 dl rypsiöljyä
1,5 rkl sitruunamehua
1,5 rkl juoksevaa hunajaa (tai siirappia vegaaniseen)
suolaa ja mustapippuria

Paahdetut porkkanat:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja porkkanat ja leikkaa ne ensin pitkittäin neljään osaan ja sen jälkeen n. 3 cm paloiksi. Sekoita kulhossa 1 rkl öljyä, 1 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyöräytä porkkanat öljyseoksessa ja levitä uunipellille. Paahda uunissa n. 20 min tai kunnes porkkanat ovat kypsiä mutta napakoita. Anna jäähtyä.

Paahdetut mantelilastut:

Laita mantelilastut kuivalle pannulle ja paahda kuumalla lämmöllä kullanruskeiksi koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta!

Rapeat saaristolaisleivät

Leikkaa leivät noin 1 cm levyisiksi paloiksi. Lorauta pannulle hieman öljyä ja paahda muutama minuutti kunnes ne ovat rapeita.

Päärynä

Leikkaa päärynästä viipaleita ja paina piparkakkumuotilla kuvioiksi.

Kokoa salaatti: 

Kokoa salaattivadille tai reunalliselle tarjottimelle nuoret lehdet, paahdetut porkkanat, paahdetut saaristolaisleivät, päärynät, paahdetut mantelit sekä granaattiomenan siemenet.

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

image_printTulosta