Taco-perunapelti tuo kivaa vaihtelua ja meksikolaisia makuja arkeen! Tuore korianteri on meksikolaisen keittiön kulmakiviä. Valmis salaattisekoitus raikastaa annoksen nopeasti ja helposti. Reseptin on kehittänyt ruokavaikuttaja @kerroksii Renin Väänänen.
4 annosta
40 min
helppo
Ainekset
850 g Annabelle-perunoita
½ dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 tacomaustepussi
1 dl salsaa
½ dl vettä
150 g juustoraastetta
Avokadokastike
1 iso avokado
1 valkosipulin kynsi
200 g ranskankermaa
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria
Viimeistely
1 pussi (75 g) Järvikylän Pirre-salaattisekoitusta
1/2 ruukkua Järvikylän Korianteria
avokadokastiketta
1/2 punasipuli
150 g tomaattia
Valmistus
- Leikkaa perunat pitkittäin siivuiksi (5–6 siivua/peruna) ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Levitä uunipellille ja paahda 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tacomauste, salsa ja vesi. Anna hautua hetken.
- Valmista avokadokastike soseuttamalla kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.
- Ota perunat uunista ja levitä niiden päälle jauhelihaseos sekä juustoraaste. Laita takaisin uuniin, kunnes juusto sulaa (n. 5–10 min).
- Lisää Järvikylän Pirre-salaattisekoitus ja silputtu, tuore korianteri valmiiden perunoiden päälle. Viimeistele taco-perunapelti vielä ohueksi leikatulla punasipulilla, pilkotulla tomaatilla ja avokadokastikkeella.