Salvia-fetatortut maistuvat viilennetyn tai lämpöisän glögin kera. Resepti by Peggyn pieni punainen keittiö.
12 kpl
500 g lehtitaikinalevyjä (pakaste)
½ ruukkua Järvikylän salviaa
2 rkl oliiviöljyä
4 kirsikkatomaattia
80 g fetaa
½ tl mustapippuria
ripaus sormisuolaa
Nosta taikinalevyt sulamaan leivinpaperilla suojatun pellin päälle. Hienonna salvia ja sekoita öljyn sekaan. Viipaloi tomaatit ja pienennä feta.
Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja tee viillot kulmiin. Laita sormenpäissä tilkka vettä taitettavaan kulmiin ja paina kulmat joulutortun muotoon.
Sivele tortun päälle taputellen salviaöljyä. Paina keskelle tomaatin viipale ja lopuksi fetajuustoa. Ripottele päälle vielä mustapippuria ja sormisuolaa.
Paista uunin keskitasolla 225 °C asteessa noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna hetken jäähtyä ennen tarjoilua.