Spagetti bolognese yrtteillä yhdistää naudan jauhelihan, savupekonia, sipulin, valkosipulin ja porkkanan herkulliseksi kastikkeeksi. Kastike maustetaan tomaattipyreellä, tomaattimurskalla ja tuoreilla yrteillä. Tarjoillaan spagetin, parmesaanin ja rucolan kanssa.
Testaa myös Järvikylän peston resepti!
6 annosta
60-150 min
Ainekset
400 g naudan jauhelihaa
50 g lämmin- tai kylmäsavupekonia
1 dl sipulikuutioita
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 porkkana raastettuna
2 lihaliemikuutio
½–1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
Järvikylän Basilikaa
muutama lehti Järvikylän Salviaa
Tarjoiluun
spagettia
parmesaania
Järvikylän Villirucolaa tai Järvikylän Rucolaa
VALMISTUS
- Ruskista jauheliha ja silputtu savupekoni kattilan pohjalla.
- Lisää kattilaan sipulikuutiot, valkosipulisilppu, porkkanaraaste, murennetut liemikuutiot ja mustapippuri.
- Kypsennä sekoitellen 5 minuuttia.
- Lisää pyree, sokeri, tomaattimurska ja vesi.
- Pane kansi päälle ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä 30 minuutista 2 tuntiin. Lisää tarvittaessa vettä kattilaan haudutuksen aikana.
- Silppua yrtit ja sekoita silppu keittämisen loppuvaiheessa kastikkeeseen.
- Tarjoa spagetin, parmesaanin ja rucolan kanssa.