6 annosta, 60 minuuttia
400 g naudan jauhelihaa
50 g lämmin- tai kylmäsavupekonia
1 dl sipulikuutioita
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 porkkana raastettuna
2 lihaliemikuutio
½–1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
Järvikylän Basilikaa
muutama lehti Järvikylän Salviaa
Tarjoiluun
spagettia
parmesaania
Järvikylän Villirucolaa
Ruskista jauheliha ja silputtu savupekoni kattilan pohjalla, lisää sipuli- kuutiot, valkosipulisilppu, porkkanaraaste, murennetut liemikuutiot ja mustapippuri. Kypsennä sekoitellen 5 minuuttia.
Lisää pyree, sokeri, tomaattimurska ja vesi. Pane kansi päälle ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä 30 minuutista 2 tuntiin. Lisää tarvittaessa vettä kattilaan haudutuksen aikana.
Silppua yrtit ja sekoita silppu keittämisen loppuvaiheessa kastik- keeseen. Tarjoa spagetin, parmesaanin ja rucolan kanssa.