10 annosta, 90 minuuttia
Pohja
150 g kaurakeksejä (gluteeniton jos käyttää puhdaskaura(=gluteention) keksejä)
50 g voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
1 tl Järvikylän Rosmariinia hienonnettuna
Täyte
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
tai
2 limen kuoriraaste- ja mehu
2 tl perunajauhoja
3 kananmunaa
1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa
Sitrusaprikoosit
1 rs (noin 500 g) tuoreita aprikooseja
1 dl sitruslikööriä (esim. Triple Sec, Limoncello, Cointreau)
¼ dl sokeria
Koristeluun
½ ruukkua Järvikylän Sitruunamelissaa
Laita pohjan ainekset leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä sileäksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 23 cm. Painele pohjaseos vuokaan ja parin cm:n verran vuoan reunaan. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
Siirrä tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunan tai limen kuoriraaste ja mehu, perunajauhot sekoituskulhoon. Erota kananmunan keltuaiset tuorejuustoseoksen joukkoon ja valkuaiset puhtaaseen sekoituskulhoon.
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen tuorejuustoseoksen aineet sileäksi. Silppua thaibasilikan lehdet. Pyöräytä yrttisilppu ja valkuaisvaahto tuorejuustoseoksen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
Paista uunissa 150 asteessa, alatasolla, 60–75 minuuttia. Jäähdytä. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Halkaise huuhtaistut aprikoosit, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Kuumenna likööri ja sokeri kiehuvaksi laakeassa pannussa tai paistokasarissa. Lisää aprikoosit, kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä 3–5 minuuttia välillä kevyesti sekoittaen. Jäähdytä haaleiksi.
Siirrä juustokakku tarjoiluvadeille ja koristele kakun pinta aprikooseilla ja sitruunamelissanlehdillä.