Sienidippi on trendikäs tapa käyttää metsästä tai kaupasta poimimiasi sieniä: kantarelleja, tatteja, mustatorvisieniä, vaaleaorakkaita, kehnäsieniä, suppilovahveroita, sikurirouskuja tai haperoita. Maukkain dippi syntyy muutamien eri sienten kombosta.
Sienidippi nautitaan sipsien tai leivän kanssa dippaillen ja suussa sulavan herkullista se on myös pihvin, kalafileen tai perunoiden kera. Testaa myös ranskalaisille!
reilu 1 l tuoreita metsäsieniä
nokare voita
1/2 tl suolaa
2 pientä salottisipulia
1/2 ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa
1/3 ruukku Järvikylän Rakuunaa
1 sitruunankuori
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Koristeeksi:
50 g parmesaania
rakuunanlehtiä
voissa rapeaksi paistettuja pieniä sieniä
1. Hienonna sienet ja paista pannulla niistä nesteet pois. Lisää nokare voita ja paista vielä hetki. Mausta suolalla. Jäähdytä sienet.
2. Hienonna salottisipulit ja yrtit. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3. Levitä seos laakealle tarjoiluvadille. Raasta päälle parmesaania ja koristele dippi paistetuilla sienillä ja rakuunanlehdillä. Tarjoa sipsien tai patongin kanssa.
Vinkki! Saat sienidipistä vegaanisen vaihtamalla ranskankerman ja kermaviilin vegaaniseen ruokafraîcheen.